Baanstatus Open
Pitch&Putt

Voor iedereen vanaf 8 jaar!

Pitch-en-putt golf kan door iedereen vanaf 8 jaar gespeeld worden. Ervaring is niet vereist. Wij stellen desgewenst de clubs en ballen ter beschikking. Je speelt al een 9-holes ronde pitch-en-putt golf inclusief materiaal vanaf €12,- per persoon. Uiteraard leggen wij u de spelregels en veiligheidsvoorschriften uit voordat u alleen of met een gezelschap de baan in gaat. Sportief schoeisel met vlakke zool is aan te raden. Noppen en hakken zijn niet toegestaan. Voor groepen vanaf 10 personen hebben wij een leuke prijsuitreiking na afloop van de ronde.

Senioren

Bewegen is gezond Voldoende beweging en sporten is goed voor de gezondheid. Wist je dat 30 minuten bewegen per dag al genoeg is voor een gezonder leven? Met een 9-holes spelletje pitch-en-putt golf zit je al snel aan 2 x 30 minuten beweging. Kom naar één van onze banen voor een dag(-deel) vol plezier en werk tegelijkertijd aan je gezondheid!
Gezond bezig met pitch-en-putt golf En bewegen hoeft zeker geen nare verplichting te zijn! Een rondje pitch-en-putt golf is dat zeker niet. Sportief plezier voor iedereen, dat is waar pitch-en-putt Golf voor staat. Vanaf € 205,00 kan je bijvoorbeeld al een abonnement nemen om een heel jaar lang iedere ochtend onbeperkt te spelen. Op de pitch-en-putt golfbanen hoeven geen lange afstanden gelopen te worden. De afstanden van de afslag tot aan de hole varieren tussen de 30 en de 90 meter. Plezierig bewegen dus!

Spelinfo

Par 3 pitch-en-putt golf

Alle 18 holes bij pitch-en-putt zijn par 3. Dat wil zeggen dat er drie slagen staan voor iedere hole. Wij hanteren een maximum aantal slagen van zeven per persoon per hole in verband met de tijdslimiet. Indien u meer dan zeven slagen per hole nodig heeft dient u acht slagen te noteren en door te lopen naar de volgende hole.

Spelvormen, handicap en telling

We kennen bij pitch-en-putt golf een tweetal spelvormen.

Individueel: Iedere speler telt zijn of haar eigen score met een maximum van zeven slagen per hole. Aan het eind van de ronde stelt men het totaal aantal slagen en weet men de totaalscore.

Per team (Texax Scramble): Voor grotere gezelschappen is er de spelvorm Texax Scramble. In teams van minimaal twee personen doorloopt men de baan waarbij bij iedere slag wordt uitgegaan van de beste bal. Kort uitgelegd: Iedere speler slaat af. Vervolgens bepalen de teamleden welke bal het beste ligt (of wel het dichtst bij de hole dan wel op het gras en niet in het zand en/of water). Deze bal blijft liggen en de overige ballen worden opgeraapt door de personen die ze geslagen hebben. Iedereen speelt vanaf het punt waar de beste bal ligt met zijn of haar eigen bal verder. Dit wordt herhaalt totdat de eerste bal geputt wordt. Iedere keer spelen vanuit de beste bal geldt als één slag voor het hele team.

Bij golf wordt vaak de term ‘handicap’ gebruikt. Het woord handicap staat voor het aantal slagen dat een speler extra krijgt bovenop de par van iedere hole. Voorbeeld:

De hole is een par-3. De speler heeft handicap 54. Hiermee krijgt de speler 54 slagen ‘extra’ over 18 holes. Dus naast de 3 slagen van de par krijgt de speler er 3 extra per hole. Voor zijn/haar spelniveau mag de speler er 6 slagen per hole over doen. Zes slagen is dus de ‘persoonlijke par’.

Betreft de puntentelling is deze afhankelijk van de speelvorm. Veelal gebruikt is het stableford tellingssysteem. Voor iedere hole die de speler op zijn of haar ‘eigen par’ loopt ontvangt de speler 2 punten. Iedere slag er onder is 1 punt extra. Iedere slag er boven is 1 punt minder.

Baaninfo

Abonnementen

U kunt een rondje pitch-en-putt lopen over 9 of 18 holes. Voor de recreatieve speler zal dat ± 2 uur bij 9 holes en ± 4 uur 18 holes in beslag nemen.
Op onze pitch-en-putt golfbaan bestaat ook de mogelijkheid om een abonnement te nemen. Naast de baanabonnementen zijn er ook verschillende greenfee-voordeelkaarten mogelijk. Zie hieronder een overzicht.

Prijzen De Blanckenborg Golf

9 holes Pitch-en-Putt Golf€ 12,00
18 holes Pitch-en-Putt Golf€ 16,00
3x Greenfeekaart Pitch-en-Putt Golf€ 37,50
10x Greenfeekaart Pitch-en-Putt Golf€ 118,50
Ochtendabonnement Pitch-en-Putt Golf*€ 205,00 (+ €70 combi Diepenheim)
Door-de-week abonnement Pitch-en-Putt Golf**€ 305,00 (+ €100 combi Diepenheim)
  
Jeugdabonnement Pitch-en-Putt Golf****€ 110,00
Zomerabonnement Pitch-en-Putt Golf***€ 100,00
Nieuw!! 
Avondabonnement ma-vrij 17:00 tot zonsondergang€205,00 (+ €70 combi Diepenheim)
  


Let op:
• Op woensdagavond (1-4 t/m 16-9) clubcompetitie dus geen vrij spelen
• Op dinsdag en donderdag avond mogelijkheid tot spelen lange 9-holes par 3. Pitch en Putt alleen mogelijk op hole 1 t/m 9 korte baan.

* Ochtendabonnement is geldig van ma-vrij vanaf 10:00 uur tot en met 13:00 uur
** Door-de-week-abonnement is geldig van ma-vrij vanaf 10:00 uur tot en met zonsondergang
*** Zomerabonnement is geldig in de maanden juli, augustus en september (weekenden september niet inbegrepen)
**** Jeugdabonnement is geldig voor jongeren tot en met 17 jaar

Alle abonnementen (uitgezonderd het zomerabonnement) zijn incl. Blanckenborg-lidmaatschap m.a.w. mogelijkheid tot meespelen clubcompetitie en -toernooien.

HCP54 (voorheen GVB)

Haal nu je GVB (handicap54) via onze pitch-en-putt baan! Op onze pitch-en-putt golfbanen kunnen wij je opleiden op weg naar clubhandicap 54 (het voormalige GVB/GolfVaardigheidsBewijs). Dat scheelt je veel tijd én geld. De cursussen zijn bedoeld voor iedereen met én zonder golfervaring. Een dure uitrusting is niet nodig, het gebruik van materialen is bij de cursusprijs inbegrepen. De groepen zijn van een beperkte omvang, zodat iedere deelnemer kan rekenen op persoonlijke aandacht.  Na de praktijklessen en het regelexamen op de pitch-en-putt golfbaan krijg je baanpermissie en speel je een 9-holes qualifyingronde voor handicap 54 op een daarvoor gekwalificeerde golfbaan. Zodra je het GVB (handicap 54) op zak heeft, mag je golfen op alle golfbanen, ook internationaal.

Voor mensen die nog nooit eerder hebben gegolfd, is het volgen van onze introductiecursus overigens wel een aanrader. De GVB-cursussen bij pitch-en-putt golf bestaan uit praktijklessen, een theorieles met een multiple-choice regelexamen en tenslotte een 9-holes qualifying ronde op een daarvoor gekwalificeerde golfbaan.

Speelsterkte indicatie

Het voormalig GVB wordt inmiddels handicap 54 (hcp54) genoemd. Deze handicap is de speelsterkte indicatie van een golfer. Door een score bij te houden worden de prestaties zichtbaar. Via pitch-en-putt golf De Blanckenborg is het mogelijk om deze handicap te laten registreren.  Als een speler een qualifying ronde gaat spelen, betekent dit dat hij een ronde speelt om zijn NGF handicap te behalen of om deze eventueel bij te stellen. Zo is het GVB geen doel meer op zich, maar een logische fase in het sportleven van een golfer. Want golf is natuurlijk een sport met een enorme uitdaging om beter en vaardiger te worden!